آموزش کامل نحوه ی ثبت نام در سامانه ی مالیات | دکتر تکس

راهنمای ثبت نام سامانه مالیات

آموزش کامل نحوه ی ثبت نام در سامانه ی مالیات | دکتر تکس
فهرست مطالب

راهنمای ثبت نام سامانه مالیات

در این مطلب قصد داریم درباره ی ثبت نام در سامانه مالیات سخن بگوییم.با اینترنتی شدن تمام ابعاد زندگی ما حتی برای مالیات دادن نیز ما به اینترنت نیاز داریم. بنابراین بدیهی است که باید نحوه ثبت نام سامانه ی مالیات را بیاموزیم. در این مقاله به طور مفصل به نحوه ی ثبت نام در سامانه ی مالیات می پردازیم.

نحوه ی ثبت نام در سامانه ی مالیات

می توان گفت که ثبت نام در سامانه مالیات ۴ مرحله دارد که به تفصیل به این ۴ مرحله می پردازیم.

۱-مرحله اول که پیش ثبت نام الکترونیکی است که در این مرحله شما باید اطلاعات ابتدایی اقتصادی خود را در سایت وارد کنید سپس این اطلاعات به صورت آنلاین در کم تر از ۳۰ دقیقه بررسی و نتیجه ی آن به شما پیامک می شود. و نام کاربری و رمز عبور نیز به شما داده می شود.

چگونگی اطلاع از میزان بدهی مالیات

۲-مرحله ی دوم یا ثبت نام الکترونیکی در سامانه ی مالیاتی که در این مرحله شما باید از طریق نام کاربری و رمز عبور پیامک داده شده وارد سیستم سامانه ی مالیاتی شوید سپس اطلاعات خود را تکمیل کنید که این اطلاعات شامل اطلاعات شعب، انبار، نمایندگی‌ها و مجوزها،اعضا و فعالیت‌ها می باشد.

۳-مرحله سوم یا راستی آزمایی اطلاعات شما که در این مرحله اطلاعات الکترونیکی وارد شده در سامانه ی مالیاتی کشور توسط سیستم بررسی می شود و نتیجه ی آن به شما اطلاع داده می شود

۴- مرحله چهارم یا مرحله ی نهایی که پس از تایید اطلاعات وارد شده در سیستم شما می توانید از تمامی خدمات و مزایای سامانه ی مالیاتی کشور بهره مند شوید.

پروسه ی ثبت نام در سامانه ی مالیاتی و نکاتی که باید بدانید

شروع فرایند ثبت نام  در سامانه ی نظام مالیاتی همانطور که گفتیم  با پیش ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی به نشانی  www.tax.gov.ir آغاز می‌شود. و در این مرحله یک اطلاعات اولیه و پایه ای اقتصادی و مشخصات شما از شما خواسته می شود و باید آن ها را وارد کنید تا پس از تکمیل اطلاعات و کلیک بر روی تایید نهایی وارد مرحله بعدی بشود. لازم به ذکر است اگر شما تا هفت روز اطلاعات خود را تایید نکنید پرونده ایجاد شده به صورت اتوماتیک  از بین خواهد رفت. صحت و استعلام اطلاعاتی که شما در مرحله پیش ثبت نام وارد کرده‌اید از منابع مختلف سازمانی موردبررسی  و تایید قرار می‌گیرد. اگر به هر دلیل در اطلاعات خلاف واقع یا مغایرتی موجود باشد، این امر با اس ام اس به شما اطلاعات داده می شود و لازم است که شما دوباره وارد سامانه پیش ثبت نام شده و مرحله اول یا پیش ثبت نام را دوباره تکرار کنید.در صورت تایید  اطلاعات اولیه پیش ثبت نام شما توسط سازمان برای شما یک نام کاربری و کلمه عبور ایجاد خواهد شد. این اطلاعات به صورت پیامک روی شماره تلفن همراه ثبتی شما ارسال خواهد شد. توجه داشته باشید که اطلاعات کاربری شما کاملا محرمانه است   بنابر این هرگونه سوء استفاده از این اطلاعات برعهده شما خواهد بود.

بعد از دریافت اطلاعات کاربری شما باید وارد سامانه ثبت نام شوید. پس از ورود به سامانه همانطور که گفتیم باید اطلاعات تکمیلی در خصوص بنگاه اقتصادی خود را در فرم‌های این سامانه تکمیل کنید. اطلاعات اولیه  که در مرحله ثبت نام به سامانه ارسال  کرده‌اید در این مرحله می توانید ویرایش کنید اگر که اطلاعاتی را به اشتباه وارد کرده اید. در نهایت پس از تکمیل همه اطلاعات خواسته شده، دکمه تایید نهایی را بزنید تا اطلاعات شما ثبت شود. لازم به ذکر است  که بر اساس بخشنامه شماره ۲۳۰/۳۳۸۹۹/د مورخ ۹۹/۰۷/۲۹ اشخاص حقوقی برای ثبت نام در نظام مالیاتی به شماره اقتصادی (با پیش شماره ۴۱۱) نیاز ندارند و شناسه ملی آنها جایگزین شماره اقتصادی ذکرشده می شود.

توجه داشته باشید که ثبت نام الکترونیکی در سامانه ی مالیاتی کشور کاملا رایگان بوده است و هرگونه درخواست دریافت وجه از شما کاملا و قطعا غیر قانونی می باشد. و همچنین صاحبان مشاغل مشمول ثبت نام حسب مورد از شماره ملی، شناسه مشارکت مدنی و شماره اختصاصی اشخاص خارجی استفاده نمایند تا زمانی که برای آنها شماره اقتصادی جدید صادر نشده است.

ثبت نام صاحبان مشاغل

اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مالیات های مستقیم (و کلیه اصلاحیه های بعدی) موظف هستند تا  در سامانه ثبت نام در نظام مالیاتی کشور ثبت نام کنند.در این مرحله از اختصاص دادن شماره اقتصادی،  شامل صاحبان مشاغل خودرو نمی شود  و آن ها نیازی ندارند تا ثبت نام ثبت نام کنند. اما صاحبان مشاغلی که ملزم به ثبت نام هستند، می بایست به طور جداگانه دست به ثبت  هر واحد شغلی یا هر محل، در نظام مالیاتی بزنند.

تبصره: اگر صاحبان مشاغل بیش از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند، بر مبنای مجوز صادره از طرف مراجع ذی صلاح، ، برای تمام این محل ها تنها می تواند که  یک ثبت نام صورت بپذیرد و بنابر اعلام شخص یکی از این مکان ها،  در مقام مکان اصلی فعالیت مشخص  می شود و دیگر مکان ها به عنوان شعبه در نظر گرفته می‌شود. اگر شخص دست به انتخاب مکان اصلی فعالیت خود نزند و آن را تعیین نکند این امر به عهده سازمان امور مالیاتی خواهد بود.

تبصره: اگر صاحبان مشاغل در یک مکان بیش از یک فعالیت شغلی داشته باشند، موظف هستند که یکی از آن مکان ها را برای کلیه ی مکان های مذکور انتخاب کنند و آن را ثبت نام کنند.

تبصره: کارگاه ها و واحدهای تولیدی ای  که نوع فعالیت آنان به ایجاد دفتر یا فروشگاه در یک یا چند محل دیگر نیاز دارد، مودی می‌تواند برای همه محل های مذکور یک ثبت نام به نشانی که به عنوان محل اصلی فعالیت اعلام می‌کند، انجام و یک فقره اظهارنامه برای کلیه درآمدهای حاصل از فعالیت های خود تسلیم نماید. در این صورت برای مودی مزبور یک پرونده به نشانی که اعلام می‌نماید، تشکیل می‌شود.

مشمولین ثبت نام موظف هستند تا  هر نوع تغییرات اعم از  انحلال، تعطیلی فعالیت، تغییر نام، تغییر شغل، تغییر نشانی، تبدیل فعالیت انفرادی به مشارکتی و یا بالعکس، تغییر شرکاء (اختیاری یا قهری) و یا سایر موارد را حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ انجام یا وقوع تغییرات به سازمان اعلام کنند  و یا ثبت نام جدیدی به  انجام برسانند.

برای مشاوره مالی کلیک کنید.

دکتر تکس ارائه دهنده مشاوره های مالی با بهترین مشاورین کشور.

اگر بخواهیم اظهار نامه‌ی مالیاتی ثبت کنیم چه کنیم؟

پس از ثبت نام در سامانه ی مالیاتی کشور برای ثبت اظهارنامه ی مالیاتی ابتدا باید سامانه ی عملیات الکترونیکی بروید و  اظهار نامه ی مربوطه را دانلود کنید سپس نرم افزار  اظهار نامه ی مالیاتی را دریافت کنید و پس از آن اطلاعات خواسته شده در نرم افزار را وارد کنید و پس از آن اطلاعات هویتی مودی از سامانه ثبت نام الکترونیکی دریافت کنید سپس جداول اطلاعاتی و مالی را تکمیل کنید و بعد از آن باید نسخه ی پیش نویس را چاپ کنید و آن را بررسی کنید و اگر تمام اطلاعات درست بود آن اطلاعات را برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایید و کد رهگیری ای به شما می دهند و همچنین قبض مالیاتی الکترونیکی برای شما صادر می کنند و لازم به ذکر است امکان پرداخت الکترونیکی قبض مالیاتی نیز وجود دارد

به عنوان بحث آخر درباره ی اطلاع از آخرین وضعیت ثبت نام در سامانه ی مالیاتی با شما سخن خواهیم گفت

چگونه از آخرین وضعیت ثبت نام در سامانه ی مالیاتی اطلاع حاصل کنم

اشخاص ثبت نام کننده در سامانه ی مالیاتی اگر می خواهند تا از وضعیت ثبت نام خود مطلع شوند می توانند با مراجعه به گزینه «پیگیری سریع وضعیت ثبت نام شماره اقتصادی » در بخش «ثبت نام و صدور شماره اقتصادی» سامانه عملیات الکترونیکی به آدرس www.TAX.gov.ir  نسبت به استعلام آخرین وضعیت خود در فرآیند ثبت نام الکترونیکی اقدام نمایند.اما در زیر نکاتی را آورده ایم که شاید در این فرآیند به درد شما بخورد

۱ -تمامی  اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل وظیفه دارند تا در نظام مالیاتی کشور ثبت نام برسانند

۲- انجام ثبت نام جدید در صورت تغییر مکان فعالیت اقتصادی

۳- در صورتی که صاحبان مشاغل در یک محل بیش از یک فعالیت شغلی داشته باشند وظیفه دارند تا یک مکان را به عنوان مکان ثابت در سامانه ی مالیاتی کشور ثبت کنند

۴- برای هر واحد شغلی یا هر مکان صاحبان مشاغل وظیفه دارند تا به صورت جداگانه در نظام مالیاتی ثبت نام کنند

۵- در صورتی که صاحبان مشاغل براساس مجوز صادره از مراجع ذیصلاح بیشتر از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند برای تمام این مکان ها تنها یک ثبت نام صورت خواهد گرفت

۶-مکان فعالیت و همچنین هویت صاحب شغل در شناسایی و ثبت نام صاحبان مشاغل در نظام مالیاتی تاثیر دارد

۷ -مشمولین باید هر گونه تغییرات اعم از انحلال، تعطیلی دائم یا موقت، تغییر نام، شغل یا نشانی، تبدیل فعالیت انفرادی به مشارکتی وبالعکس، تغییر شرکا (اختیاری، قهری) و… را حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ وقوع تغییرات به سازمان اعلام نمایند

۸ -مشاغلی  به عنوان مودی در نظام مالیاتی ثبت خواهند شد که به صورت مشارکت مدنی اعم از قهری یا اختیاری اداره می‌شوند.

امیدواریم که شما عزیزان از این مطلب بتوانید استفاده ی لازم را بکنید و برای شما کاربرد داشته باشد و همچنین با چگونگی ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور آشنا شده باشید.

برای مشاوره مالیاتی کلیک کنید.

دکتر تکس ارائه دهنده مشاوره های مالیاتی با بهترین مشاورین کشور.

برچسب ها: بدون برچسب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها