استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی چگونه است؟ | دکتر تکس

استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی

استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی چگونه است؟ | دکتر تکس
فهرست مطالب

استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی

ممنوع الخروجی مالیاتی بحث بسیار مهمی است چرا که می‌تواند برای افراد دردسر ساز شود. به لحظه ای بیندیشید که به فرودگاه رفته اید و به شما اطلاع می دهند که ممنوع الخروج هستید چرا که مالیات خود را پرداخت نکرده اید. و همین امر ساده می تواند کل برنامه های شما را به هم بریزد و برای شما دردسر ساز شود. در این مطلب قصد داریم به این امر بپردازیم که چگونه می‌توانیم استعلام مالیاتی خود را بگیریم و پیدا کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

دلایل عمده‌ی ممنوع الخروجی از کشور

می توان ۵ دلیل عمده را برای ممنوع الخروج بودن از کشور برشمرد:

۱-اولین مورد که مورد نظر این مطلب نیز هست، بدهکاران قطعی مالیاتی و کسانی است که به دلیل صدور حکم از جانب دادگاه یا از طریق صدورالاجراییه در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بدهی آن‌ها به اثبات رسیده است.

۲- کسانی که خروج آن ها از کشور خلاف مصالح عمومی و جمهوری اسلامی ایران باشد و از طریق تشخیص مقام قضایی به اثبات و ابلاغ رسیده باشد.

۳-افرادی که در خارج از ایران به سبب سرقت یا کلاه‌برداری یا… دارای سو شهرت باشند.

نحوه ی ثبت نام در سامانه ی مالیات

۴-کسانی که دریافت پاسپورت و اجازه خروج آن ها از کشور منوط به اجازه‌ ی شخصی دیگر همچون همسر یا پدر باشد.

۵- افرادی که به دلیل اعلام کتبی مسئولان قضایی نمی توانند از ایران خارج شوند.

شیوه ی استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی

شما می‌توانید برای استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی خود به سایت خدمات الکترونیکی مالیاتی سری بزنید نشانی این سایت:

My.tax.gov.ir

در سایت  است که شما می توانید  ممنوع الخروجی مالیاتی خود را استعلام بگیرید.

بدهکار مالیاتی چه مدت ممنوع الخروج می‌شود

این پرسش بسیار مهمی است که ممنوع الخروجی که بدهکار مالیاتی است چه مدت ممنوع الخروج است. در پاسخ به این پرسش می توان گفت که بر اساس ماده ۱۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری، دلیل ها  و اهمیت جرم فرد هنگام در نظر گرفتن مدت ممنوع الخروجی اعمال می شود. و بر این اساس دادگاه قدرت این را دارد که مدت ممنوع الخروجی فرد را تعیین کند و همچنین آن ممنوع الخروجی به سبب بدهکاری مالیاتی را شش ماه یک بار تمدید کند. همجنین می توان پس از ابلاغ حکم به مدت ۲۰ روز به این حکم در دادگاه تجدیدنظر استانی اعتراض کرد و خبر خوب این است که این احکام قابل اعتراض هستند و اگر حکم اولیه توسط  دادگاه ثانویه ابطال شود مراجع اجرایی به لغو این حکم اقدام می کنند و دیگر فرد ممنوع الخروج نیست تا حقی از کسی ضایع نشود.

جرم فرار مالیاتی به چه شکل است؟

برای مشاوره مالی کلیک کنید.

دکتر تکس ارائه دهنده مشاوره های مالی با بهترین مشاورین کشور.

مواردی که ممنوع الخروجی را رفع می کنند کدام است

۱- انجام امور درمانی

۲- پیگیری مسائل تجاری به منظو. تسویه بدهی فرد

۳- تشرف به خانه خدا و زیارت و عبادت

۴- دیگر مواردی که تشخیص آن موارد به عهده‌ ی سازمان امور مالیاتی است

نکته ی دیگری که لازم به ذکر است و باید به آن توجه شود آن است که بر مبنای اختیاراتی که از ماده ۲۰۲ قانون مالیات های مستقیم حاصل می شوذ ، رئیس کل سازمان امور مالیاتی این اجازه را دارد که برای یک مرتبه اجازه ی خروج از کشور بدهکاران مالیاتی را صادر کند.

سقف بدهی مالیاتی چه مقدار می تواند باشد

 نکته ای که باید بدان توجه شود آن است که سقف بدهی مالیاتی برا اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است یعنی برای اشخاص حقیقی که تولید کننده هستند تا ۲ میلیارد ریال برای اشخاص حقوقی ۵ میلیون ریال و یا ۲۰ درصد از میزان سرمایه ی اصلی شان و برای اشخاص حقیقی تا ۱۰۰ میلیون ریال است که باعث ممنوع الخروج بودن شان می شود. پس اگر بدهی مالیاتی شما منطبق با ارقامی است  که در بالا ذکر شد احیانا شما ممنوع الخروج به حساب می آیید!

چگونه ممنوع الخروجی مالیاتی خود را رفع کنیم

بر اساس بخشنامه شماره ۱۱۴۲۵ که در تاریخ  ۲۱شهریور ۱۳۸۴ صادر گردیده است، دادستانی انتظامی مالیاتی به شکایت درخواست های رفع ممنوع الخروجی افراد مختلف منوط به اضطرار و فوریت قضیه رسیدگی و پیگیری می کند و با رعایت کردن قوانین و مقررات نسبت به باقی ماندن ممنوعیت خروج از کشور یا صدور درخواست رفع ممنوعیت خروج به دادستانی کل کشور اقدام می نماید و نتیجه پیگیری را به فرد شاکی اطلاع رسانی خواهد کرد. نکته ای که بسیار لازم است تا بدان توجه شود آن است که شخص یا باید بدهی مالیاتی خود را پرداخت نماید و یا معادل آن بدهی مالیاتی وثیقه ملکی، تضمین یا وجه نقد فراهم کند تا بتواند ممنوع الخروجی بدهکاری مالیاتی خود را ابطال کند. لازم به ذکر است که هیئت حل اختلاف مالیاتی بر اساس موضوع ماده‌ی ۲۰۶ قانون های مالیاتی حکم به ابطال ممنوع الخروجی مالیاتی شخص می دهد و برگه رای آن به شخص ابلاغ می گردد.

استعلام ممنوع الخروجی  بدهکاری مالیاتی از طریق اینترنت

امروزه با مجازی شدن تمام خدمات و حضور پررنگ اینترنت در زندگی ما آدمیان حتی استعلام ممنوع الخروجی بدهکاری مالیاتی را نیز می توان از طریق اینترنت انجام داد. شما فقط کافی است که به سایت Exitban.ssaa.ir بروید و کد ملی خود را وارید کنید تا بتوانید از ممنوع الخروج بود یا نبودن خود اطلاع حاصل فرمایید. در صورتی که ممنوع الخروج هستید می توانید از طریق سامانه ثنا ابلاغیه های مرتبط با آن را مشاهده فرمایید.

لایحه دفاعیه چیست؟

اگر تشابه اسمی در ممنوع الخروجی مالیاتی با شخص دیگری داشته باشیم….

 در صورت بروز چنین مشکلی در چنین مواردی متقاضی و شاکی و یا وکیل رسمی متقاضی می بایست  به دادستانی انتظامی مالیاتی برود و همچنین مستندات خود را پیوست کند و با این عمل اقدام به رفع ممنوع الخروجی کند. لازم به ذکر است اگر مقام قضایی ممنوع الخروجی فردی را صادر کند به موجب تبصره ۲ ماده ۲۴۷ قانون آیین دادرسی کیفری، فرد می تواند تا ۱۰ روز برای اعتراض به قرار ممنوع الخروجی اقدامی عملی انجام دهد.منوط به این که چه مرجعی قرار ممنوع الخروجی شخص را صادر کرده است محلی که می توانید به آن اعتراض کنید متفاوت خواهد بود.

بدیهی است که اگر  قرار ممنوع الخروجی را بازپرس صادر کرده باشد آن مرجعی که می تواند به اعتراض شما  رسیدگی کند دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به اصل اتهام را دارد.

سخن آخر

در این مطلب به طور کامل به ممنوع ااخروجی بدهکاری مالیاتی پرداختیم. و شما را با آن ها آشنا کردیم امیدواریم که این مطلب اهمیت این موضوع را برای شما عزیزان روشن کرده باشد و امیدواریم که مطلب مفیدی برای شما بوده باشد.

برای مشاوره مالیاتی کلیک کنید.

دکتر تکس ارائه دهنده مشاوره های مالیاتی با بهترین مشاورین کشور.

برچسب ها: بدون برچسب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها