مالیات علی الراس چیست؟ و چگونه محاسبه می شود؟ | دکتر تکس

مالیات علی الراس چیست؟

مالیات علی الراس چیست؟ و چگونه محاسبه می شود؟ | دکتر تکس
فهرست مطالب

مالیات علی الراس چیست؟

بارها در مطالب مختلفی که در وبلاگ دکتر تکس برایتان نوشتیم به این نکته پرداختیم که مالیات، انواع آن و قوانین مربوط به آن دارای پیچیدگی خاصی هستند که اگر دانش کافی در ارتباط با آنها نداشته باشید، قرار است حسابی درگیر مشکلات و ضرر و زیان مالی شوید. مالیات علی الراس یکی از انواع مالیات است که دارای قوانین و تعاریف خاص خودش است و دانستن آن بسیار ضروری است. در این مطلب از وبلاگ دکتر تکس قرار است به این نوع مالیات بپردازیم و ببینیم با چه چیزی طرف هستیم. همراهمان باشید.

تعریفی کلی از مالیات علی الراس

یکی از وظایفی که برای صاحبان کسب و کار در نظر گرفته شده این است که مدارک مالی و اسناد مربوطه را به صورت دوره ای و به شکل اظهارنامه مالیاتی به کارشناسان مالیاتی ارائه کنند. در ادامه کارشناسان اظهارنامه های مالیاتی را بررسی میکنند و مالیاتی را بر روی درآمد شخص درنظر میگیرند. گاهی اوقات این اتفاق رخ میدهد که یا به خاطر کمبود مدارک یا به دلیل وجود برخی ایرادهای دیگر، اظهارنامه ها ممکن است مورد پذیرش قرار نگیرد. در چنین شرایطی کارشناسان مجددا مالیات را محاسبه میکنند. مالیات علی الراس شکلی از پروسه اخذ مالیات است که مبنای آن اسناد و مدارک است.

انواع مالیات علی الراس کدامند؟

۳ حالت وجود دارد که طی آن به یک فرد مالیات علی الراس تعلق میگیرد که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد:

  1. در شرایطی که اظهارنامه مالیاتی به موقع ارائه نشود.
  2. در شرایطی که اظهارنامه مالیاتی ناقص باشد.
  3. در شرایطی که بعد از دریافت نامه کتبی، مدارک ارائه نشود.

برای مشاوره مالی کلیک کنید.

دکتر تکس ارائه دهنده مشاوره های مالی با بهترین مشاورین کشور.

میزان مالیات علی الراس چقدر است؟

برای این که بدانید درصد مالیات علی الراس چقدر است باید نگاهی به دفترچه ضرایب مالیاتی بیندازید و درصد های مربوط به تشخیص درآمد و مالیات هر شغل و فعالیت را پیدا کنید و بعد دست آخر به میزان نهایی مالیات علی الراس خواهید رسید. این کار و محاسبات مربوط به آن بر عهده کارشناسان مالیاتی است.

چطور میشود مالیات علی الراس را محاسبه کرد؟

شیوه کار سازمان مالیاتی به این صورت است که درآمد شخص حقیقی یا حقوقی را محاسبه کرد و بعد به دوره های سه ماهه تقسیم میکند و بعد از آن با کمک گرفتن از ضرایب مالیاتی، مالیات را محاسبه میکند. اگر کارشناس مالیاتی این گزارش را بدهد که اسناد و مدارک برای تعیین مالیات کافی نیست آن وقت است که پای مالیات علی الراس وسط کشیده میشود. تحقیق و بررسی مورد نیاز برای محاسبه این نوع مالیات به روش های مختلف و با اطلاعاتی که از مراجع دولتی و غیردولتی گرفته میشود، انجام میشود. بعد از این که اطلاعات لازم برای مالیات علی الراس به دست آمد، پای ضرایب مالیاتی به وسط می آید و بعد از آن مالیات مشخص میشود. اگر در ذهنتان این سوال پیش آمده که دفترچه ضرایب مالیاتی شامل چیست؟ باید بگوییم اطلاعاتی در آن است که به تعیین درآمد و همچنین محاسبه مالیات علی الراس کمک میکند. این دفترچه به طور سالانه نیز به روز میشود.

علت علی الراس شدن محاسبه مالیات چیست؟

ماده ۹۷ قانون مالیات مستقیم مشخص کرده است که چرا در مالیات های مستقیم، شرایطی به وجود می آید که منجر به علی الراس شدن میشود. در ادامه این علل را نوشته ایم تا شما نیز با آن آشنا شوید:

  1. اگر مدارکی که مودی ارائه میکند، ناقص باشند.
  2. مودی نامه کتبی را از سازمان مالیات دریافت کند و سپس مدارک لازم را ارائه نکند.
  3. اگر مدارک کامل باشد اما هزینه های مودی مورد تایید سازمان امور مالیاتی قرار نگیرد.
  4. عدم ارائه به موقع اظهارنامه مالیاتی
  5. اگر دفاتر توسط مودی اداره شوند اما سازمان امور مالیاتی این دفاتر و مدارک را غیرقابل استناد تشخیص دهد.

کارشناس مالیاتی چطور مالیات علی الراس را محاسبه میکند؟

بالاتر هم گفتیم که محاسبه مالیات علی الراس از طریق ضرایب مالیاتی انجام میشود. قرائن مالیاتی در ضرایب مالیاتی ضرب میشود و دست آخر درآمد مشمول مالیات مودی را مشخص میکند.

ضرایب مالیاتی * قرائن مالیاتی = درآمد مشمول مالیات

منظور از قرائن مالیاتی عواملی است که در مشاغل و اصناف مختلف برای تشخیص درآمد مشمول مالیات از طریق علی الراس مورد استفاده قرار میگیرند.

انواع قرائن را در ادامه خواهیم گفت که با مفهوم آن بهتر آشنا شوید:

  • فروش سالانه درآمد ناویژه
  • خرید سالانه
  • ارزش حق واگذاری محل کسب
  • میزان تولید در کارخانه ها
  • جمع تمام وجوهی که برای حق التحریر و حق الزحمه وصول عوارض و مصرف تمبر به دفترخانه اسناد رسمی داده میشود.

برای مشاوره مالیاتی کلیک کنید.

دکتر تکس ارائه دهنده مشاوره های مالیاتی با بهترین مشاورین کشور.

مالیات علی الراس اشخاص حقیقی چگونه محاسبه میشود؟

این قانون برای تمام مودیان حقیقی وجود دارد که باید تا خرداد ماه سال بعد اظهارنامه مالیاتی خودشان را ارائه کنند. اگر این کار را انجام ندهند آن وقت این افراد مشمول مالیات علی الراس خواهند شد و باید جریمه بپردازند. مالیات علی الراس یکی از انواع مالیات هایی است که هرگز به آن معافیت تعلق نمیگیرد.

عواقب مربوط به مالیات علی الراس چیست؟

اگر تعیین مالیات برایتان به درستی پیش نرود و درگیر ماجرای مالیات علی الراس شوید، درگیر عواقب متعددی خواهید شد. یکی از آنها، جریمه بسیار سنگین است که باید بپردازید. از جمله جریمه های سنگینی که میتوانند برایتان در نظر بگیرند، جریمه ای ۳۰ درصدی است که بر اساس مالیات علی الراس تعیین میشود و امکانی برای معافیت شما از آن وجود نخواهد داشت.

چگونه جلوی علی الراس شدن را بگیریم؟

خب، این سوال بسیار خوبی است. به هر حال کسی دلش نمیخواهد درگیر مالیات علی الراس بشود. بهترین کار این است که اظهارنامه مالیاتی خودتان را به موقع و پیش از سر رسیدن موعد آن ارسال کنید. البته باید حواستان به این نکته نیز باشد که اظهارنامه مالیاتی شما باید دقیق باشد و سازمان امور مالیاتی آن را بپذیرد. در غیر این صورت باز آش همان آش است و کاسه همان کاسه!

درنهایت، راه حل چیست؟

راه حل پیشنهادی ما به شما این است که تمرکز خود را روی کسب و کارتان بگذارید و آن را پیشرفت بدهید و کارهای مربوط به امور مالیاتی را به کارشناسان خبره آن بسپارید. دکتر تکس با ارائه مشاوره مالیاتی در تمام حوزه ها میتواند به شما در تمام امور مالیاتی حتی امور مالیات علی الراس خدمترسانی کند. این به انتخاب شما برمیگردد. ما درخدمت شما هستیم.

برچسب ها: بدون برچسب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها